Hiusten ja ihon kunto kertoo hyvinvoinnista

Balayage värjäys - tyylitietoisen valinta hiusväriksi

Hiusväreillä leikittely ja kokeilu on hauskaa, mutta monet meistä pelkäävät hiusten vaurioitumista. Balayage-värjäys on kuitenkin erittäin ajankohtainen tekniikka ja se on kuin tehty niille, jotka haluavat piristystä ilmeeseensä ilman suurta riskiä. Tämä värjäystekniikka on loistava tapa säilyttää terveet hiukset samalla kun kampaukseen luodaan pehmeää luonnollista kauneutta. Lue eteenpäin, jos tämä värjäystekniikka kiinnostaa ja myös siitä, miksi se on hyvä valinta monille erityyppisille hiuksille.

Mikä on hiusten balayage värjäys ja miten se tehdään?

Balayage tarkoittaa "maalata" ranskaksi, ja se on tämän värjäystekniikan idea, toisin kuin perinteisessä raidoituksessa, jossa käytetään folioita ja värjäys on tarkkarajaista, balayage-tekniikassa väriä sivellään hiuksiin vapaasti siveltimellä. Tällä tekniikalla voidaan luoda erittäin luonnollinen, ikään kuin auringonvaalentama lopputulos hiuksiin. Tällä tekniikalla hiuksiin maalataan yleensä vaaleampia raitoja siveltimellä ja sillä on mahdollista myös luoda erilaisia sävyjä hiuksiin.

Miksi kannattaa valita balayage-tekniikalla toteutettu värjäys hiuksiin?

Balayage värjäys antaa hiuksille luonnollisia sävyjä ja yleensä vaaleampia sävyjä maalataan kasvojen ympärille ja tummempia sävyjä taas tyveä kohti mentäessä. Tämä tekniikka voi tehdä hiuksista vähemmän herkät katkeilulle ja vaurioille, koska värjäyskertoja saattaa tarvita harvemmin kuin perinteisessä värjäyksessä. Yleensä värjäyksen yhteydessä hiuksille tehdään myös tehohoito.

 Minkälaisiin hiuksiin balayage-tekniikka sopii?

Balayage värjäys sopii melkein kaikille hiustyypeille, -väreille ja -pituuksille. Värjäys räätälöidään aina yksilöllisesti, mikä tarkoittaa, että balayage voidaan toteuttaa yhtä hyvin lyhyisiin kuin pitkiinkin hiuksiin. Ennen kampaajalle menoa, on kuitenkin hyvä miettiä, mitä väriä tai värejä haluaa hiuksiin lisätä ja minkä näköinen lopputulos itseä miellyttää. Yleensä on myös aina hyvä ottaa kampaajalle mukaan kuva tai kuvia referenssiksi, josta kampaaja voi nähdä, minkälaista tyyliä asiakas tavoittelee.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun haluaa balayagen-tekniikalla toteutetun värjäyksen?

Jos haluaa itse värjätä hiukset balayage-tekniikalla, kannattaa muistaa käyttää aina korkealaatuista, hoitavaa shampoota ja hoitoainetta. Hiustenvärjäyksiin liittyy aina jonkinlainen riski, mutta valitsemalla ammattilaisen, joka osaa tehdä balayagen oikein, nämä riskit voidaan minimoida. Jos päättää kokeilla balayagea ja haluaa löytää sopivan ammattilaisen, kannattaa aloittaa tutustumalla eri kampaajiin ja heidän palveluihin heidän omalla internetsivuilla. Tärkeintä on löytää kampaaja, johon luottaa ja kampaamo, jossa tuntee olonsa mukavaksi.

 


jaa